Halo: Reach beta dag 5, 6, 7 & 8

Det blev ett längre uppehåll från Halo: Reach-betan än planerat. Den största anledningen att jag föll för trycket och började spela WoW igen. Men det får bli ändring på det och en uppsving såhär de sista dagarna som betan håller på. Fram tills dess fortsätter vi där vi lämnade av sist och tittar på resterande Armor Abilities!

Sprint/Evade

Dessa två abilities är unika för respektive ras i spelet. Som Covenant har du möjligheten att slänga dig och rulla medan Spartans kan springa snabbare under en begränsad tid. Båda två är användbara dels för att korta in avståndet mellan dig och din motståndare, eller tvärtom använda för att undvika en svår situation.

Omdöme: Eftersom jag knappt spelat som Covenant kan jag inte uttala mig speciellt mycket om denna, men Spartans sprint är helt klart en användbar förmåga. Att kunna snabbt ta sig från en punkt till en annan fyller sin funktion inom flera områden som att; springa och ta skydd när det krisar, ta sig snabbare till en viktig punkt eller favoriten att begränsa avståndet mellan dig och din motståndare när du har svärd, hammare eller till och med shotgun. Skräcken i motståndarens ögon när man blixtsnabbt kortar in avståndet med en stor hammare i nävarna kan nästan ses genom deras avatar i spelet. De gånger då Spring inte fyller riktigt lika stor funktion är framförallt på öppna kartor där Jet Pack, åtminstone när det gäller att ta sig snabbt till en viktig punkt, istället är att föredra.

Jet Pack

Flexibilitet genom att ta bort hela restriktionen med Y-axeln är Jet Packs största fördel. Under en begränsad tid kan du flyga precis var du vill, och har full kontroll över din karaktär med vapen under tiden. Flyganfall med granater? Javisst. Slippa springa in i ett hus och ta trapporna och istället flyga direkt upp på taket? Självklart. Snabbt hitta din favorit-position för prickskytte? Jet Pack är ditt val.

Omdöme: Den kanske klart _roligaste_ av de nya armor abilities är Jet Pack. Tankarna flyger snabbt till klassiska Tribes och luftburna strider när man cirkulerar runt sitt mål och bombarderar med granater eller några salvor från ditt vapen. Den största styrkan återfinns dock i din mobilitet, framförallt på kartan Power House, i spellägen där det gäller att ta sig snabbt mellan olika punkter (King of the Hill, Stockpile o.s.v.). Nackdelen är att du blir extremt sårbar mot långdistans-vapen eftersom man inte rör sig speciellt snabbt eller oregelbundet i luften.

Armor Lock

Genom att aktivera denna armor ability blir du helt osårbar så länge din energi räcker till. Självklart kan du inte själv göra något under tiden utan får hoppas att någon kommer till undsättning, eller att du har en annan plan på hur du ska överleva, innan skölden tagit slut. På slutet av denna effekt ger skölden även ifrån sig en liten explosion som får folk nära dig att flyga iväg en bit, och ger dig någon sekunds andrum innan du är sårbar igen.

Omdöme: Min klara favorit. I koordinerade lagspel blir det ett vansinnigt bra vapen där du kan bespara dig själv och ditt lag ett dödsfall när det börjar krisa. Det finns dessutom mängder av finurliga sätt att använda den på. Har man ett närstridsvapen som svärd eller hammaren kan det vara lägligt att gå in i armor lock när du närmar dig din fiende och sen välja ditt tillfälle att komma ur för att slå din fiende över huvudet. Eller om du försvarar i ett trångt utrymme kan du släppa två granater och sedan gå in i armor lock för att skapa förödelse för de andra i området. Eller om man med needlern fyller sin motståndare med nålar och går in i armor lock för att försäkra sig om att inte ta någon skada medan man väntar på att nålarna ska explodera och göra slut på din motståndare. Möjligheterna är i det närmsta oändliga, och armor lock känns i dagsläget som den ability som nästan aldrig är överflödig eller inte har något bra användningsområde.

Resultat dag 5, 6, 7 och 8:

  • Inga spelade matcher.
Annonser

Etiketter: , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: