Hårdhudade kvinnor

Bildkälla

Bilden ovan visar Paladin-klassens Tier 8 (en samling utrustning på högre nivå i World of Warcraft) för karaktärer med kvinnligt kön. Jämför sedan med bilden direkt här nedan på den manliga motsvarigheten.

Bildkälla

Jag har två teorier om varför vi ser den skillnad i utrustningen som vi gör:

  1. Kvinnor har stålhud och behöver därför inte skydda sitt mellanområde mot inkommande attacker. Frågan då är varför de har utrustning över huvud taget och inte springer runt nakna istället, det skulle fungera som distraktionsmoment åtminstone.
  2. Spelutvecklare ger bleka fan i om det är logiskt för kvinnor att bära mindre rustning i strid och följer istället inarbetade könsstereotyper om att kvinnor primärt ska gestaltas som ”sexiga”.

Det här är gamla nyheter. Tier 8 är ett flera månader gammalt utrustnings-set och det finns ingen större anledning att klaga nu, de senare Tier-seten är faktiskt bättre på det här planet. Och de är lååååångt ifrån först, eller sist, med den här designfilosofin. Men så kikade jag tidigare idag på den senaste trailern från Lost Planet 2 och blir bara trött.

Jag vet att det inte bara är jag som tycker att det är löjligt hur kvinnliga stridande karaktärer i spel gestaltas, framförallt i fråga om deras utrustning och klädsel, men finns det någon bättring att se? Eller är det bara att sedan länge ge upp hoppet och bespara sig energin att bekymra sig?

Annonser

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: