Mega Ma(n)raton: Mega Man 1

Nytt maraton-försök denna gång med förstärkning av min käre vän Jonas Pedersen! Under gårdagskvällen beslutade vi att påbörja en total genomspelning av hela Mega Man-serien. Planen är att spela igenom Mega Man 1-10 och de första X-spelen, resten skippar vi, med undantag för de delar som faktiskt är genomusla som vi troligtvis inte spelar igenom helt och hållet. Givetvis började vi där börjas bör, med det allra första Mega Man (spelat genom Anniversary Collection som innehåller Mega Man 1-8).

Jag har personligen bara klarat Mega Man 2 sedan tidigare och spelat 1-3 samt halva del 9, med andra ord kommer det att bli en hel del nya upplevelser kombinerat med klassisk nostalgi. Det fina med Mega Man Anniversary Collection (PS2) är att spelet sparar mellan varje boss man klarat, vilket gör att spelen fortfarande är rätt svåra men inte överjävligt slita-sitt-hår-och-skrika-rakt-ut-svåra som vissa av dem var på NES. I övrigt använder vi inga fördelar som Anniversary Collection har att erbjuda (förenklad svårighetsgrad och fler liv finns att välja om man vill) utan söker givetvis att uppleva del av utmaningen som är ett Mega Man-spel.

De sex originalbossorna i Mega Man-serien. Ice Man och Fire Man är svårast, om jag minns rätt.

Tanken igår var egentligen bara att börja nosa lite på första spelet, och känna av lite om det är så förbaskat svårt som vi båda mindes det. Fyra bossar senare måste jag dessvärre dra mig hemåt men med en känsla av att det här nog kommer gå vägen utan några tårar eller trasiga handkontroller. Först ut att falla var Cut Man, som vi båda mindes som en av de lättare banorna och bossarna, och varken banan eller bossen var några stora bekymmer. När jag sedan ska ”slösa det kvarvarande livet så vi får en färsk omgång till nästa bana och boss” lyckas jag av en händelse ta mig igenom Bomb Mans bana och sparka hans stjärt också.

Nostalgiosande originalförpackning. Fortfarande lika förbannat ful som den var för över 20 år sedan.

Guts Man föll därefter, trots viss frustration med plattformarna och Jupiters gravitation, samt fick sällskap av Elec Man som gick ner snabbt tack vare Cut Mans vapen. Vi började även nosa på Ice Mans bana (fy satan vad jag hatar isbanor, rent allmänt, bleugh) men efter att ha halkat runt en stund var vi tvungna att avsluta för kvällen. Målet nu är att försöka få in åtminstone en kväll i veckan med Mega Man tills hela seriens (ja, nästan i alla fall) bossar ligger döda vid våra fötter. Dr. Wily, vi kommer och tar dig! (om och om och om igen)

Annonser

Etiketter: , , , , ,

2 svar to “Mega Ma(n)raton: Mega Man 1”

 1. Anders Brunlöf Says:

  Gjorde ett maraton själv på den tiden retroresan kördes i bloggform. Två inlägg länkas här nedan;
  http://retroresan.wordpress.com/2009/04/23/sammanfattning-mega-man-maraton-del-1/
  http://retroresan.wordpress.com/2009/04/29/sammanfattning-mega-man-maraton-del-2/

  Inom en snar framtid kommer jag och Samson också ha ett specialavsnitt i Retroresan där vi förutom att prata om nya Mega Man 10, går igenom de andra delarna i ”den vanliga” serien. Något att se fram emot, helt klart! 😉

 2. Mega Ma(n)raton: Mega Man 1 avklarat, Mega Man 2 påbörjat « Ett glas juice Says:

  […] att dra igång vårt lilla maraton. Minst en kväll i veckan var planen och efter vårt lilla smakprov med Mega Man 1 under föregående vecka var jag sugen på att sätta igång […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: