Om tv-spel vore verklighet: Sammanfatting omgång 1

Bildkälla

För er som kanske missade så körde jag en kort och relativt intensiv omgång av bloggserien Om tv-spel vore verklighet de första veckorna jag var i Thailand. Seriens inlägg ställer frågan ”vad skulle hända om tv-spel vore verklighet” där vissa traditionella spelfenomen placeras i verkliga situationer för att se hur det skulle påverka mig och min omgivning.

De fyra första delarna får dock räcka som första omgången av serien och istället lämna utrymme på fredagar för en ny bloggserie som påbörjas inom kort. Men för er som känner att ni kanske missade någon del, vill ha allt sammanfattat prydligt så ni slipper leta i bloggen eller helt enkelt tyckte att bloggserien var så förbannat bra att ni vill läsa allt igen kommer här en sammanfattning.

Om tv-spel vore verklighet: Achievements

I första delen tittar jag närmare på allas favorithatobjekt achievements. Vi älskar dem, vi hatar dem och vi måste ha dem alla. Hur skulle det se ut om ens verkliga sysslor var förknippade med achievements, svaret på frågan hittar du (förhoppningsvis) här.

Om tv-spel vore verklighet: Quick Save

Alla som någonsin tänkt ”om jag bara skulle kunna spola tillbaka tiden och göra det där ogjort” skulle säkerligen ha stor användning för en Quick Save-funktion. Möjligheten att spara sin position i tiden, livet och allting för att om det som kommer kanske skulle misslyckas med en enkel Quick Load kunna återgå till platsen man sparade på för att göra om allt igen är lockande. Men skulle det bara föra gott med sig? Svaret hittar ni i del två av Om tv-spel vore verklighet.

Om tv-spel vore verklighet: Rested XP

Tänk om man skulle kunna tillgodoräkna sig alla timmar i soffan halvdöd småfnissande till gamla Vänner-repriser. Tänk om allting du gjorde i livet som inte var speciellt viktigt, skulle kunna göra tiden du spenderar på det viktiga mer effektiv. Hur skulle det se ut? Del 3 i Om tv-spel vore verklighet har potentiella svaren.

Om tv-spel vore verklighet: Customize Character

Likt Neo i Matrix väljer vi gärna precis hur våra avatarer i spel ska se ut. Men tänk om vi hade den makten även i verkliga livet? Att ändra på allting med fria händer skulle väl bara bli kaos, eller? Läs del 4 (och sista för tillfället) i Om tv-spel vore verklighet och få reda på hur jag tänker kring ämnet.

Det var allt för den här gången från Om tv-spel vore verklighet. Ni som har läst ett eller flera av inläggen i serien; vad tycker ni? Var denna serie något ni uppskattade och vill se mer av? I sådant fall vad ser ni gärna bibehålls och vad får gärna göras annorlunda? Har ni några tankar dela gärna med er, finns intresse kommer serien garanterat tillbaka men kanske i annan form. Se till att påverka hur den kan komma att formas! 🙂

Fotnot: Mitt liv i spel är tillbaka i vanlig ordning på måndag och kommer fortsätta ett tag till innan den serien är slut för omgången. Den nya fredagsbloggserien startar på en fredag inte alltför långt in i framtiden.

Annonser

Etiketter: ,

3 svar to “Om tv-spel vore verklighet: Sammanfatting omgång 1”

  1. Farbror Atlas Says:

    ”Mitt liv i spel” är skitbra så kör så det ryker. 🙂

  2. Farbror Atlas Says:

    Haha! Jag menade givetvis ”Om tv-spel vore verklighet” men de är bra bloggserier båda två så ge oss mer av allt helt enkelt. 😉

  3. Andreas Berg Says:

    Haha! 😀 Tack för komplimangen och kul att du gillar dem 😛 På måndag blir det som sagt dags för ”Mitt liv i spel” igen och ”Om tv-spel vore verklighet” får väl göra en storartad comeback vid väl valt tillfälle i framtiden igen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: