Förtitt 2010: The big N

2009 var väldigt ”meh” när det kommer till Nintendo. New Super Mario Bros Wii i all ära men utöver det hade Nintendo inte mycket att komma med till stationärt format. Med det i åtanke kan inte 2010 bli mycket sämre, men kan det bli _mycket_ bättre?

2010 har potential att bli Nintendos bästa spelår någonsin. OM de släpper ett nytt Zelda, ett nytt Pikmin, Wii Vitality Sensor blir något annat än ren casual-flopp, Super Mario Galaxy 2 är lika bra som sin föregångare och Metroid Other M blir en fullfjädrad hyllningshistoria till gamla skolans Metroid-spel och överträffar sin inspirationskälla. Men om man tänker så har ju varje år potential att bli Nintendos allra bästa. Vi som varit med ett tag vet att det numera ganska sällan ens kommer i närheten.

U R MR GAY 2. Nu med Yoshi som partner.

Om Nintendo ska misslyckas med Super Mario Galaxy 2 krävs dock att de gör många fel. Förväntningarna på uppföljaren till tidernas kanske bästa plattformspel är så klart extremt svåra att motsvara, men om det så blir bara hälften så bra som sin föregångare kommer det fortfarande troligtvis platsa på årets topp 10-listor.

Jag vill ju hoppas att Super Mario Galaxy 2 blir mycket mer av allting som gjorde det första spelet så bra. Och att det fortsätter överraska med nya spelmoment och varierat spelande. Med tanke på hur extremt många unika spelmoment som introducerades i Super Mario Galaxy för att sedan aldrig synas till igen lär det dock finns gott om material att plocka från, även om det fortsätter på redan inkörda spår.

Samus sparkar skjärt lite hårdare än vanligt i Metroid Other M.

Då har Metroid Other M istället all potential att överraska. Mycket för att det utvecklas av Team Ninja (Ninja Gaiden, Dead or Alive) och ser ut att flörta mycket med den gamla skolans sidoscrollande actionäventyr. Vi vet egentligen inte så väldigt mycket om det mer än att det ser läckert ut i video och förhoppningsvis överraskar på fler plan än valet av utvecklare och den lite ”vuxnare” stämpeln.

Förhoppningsvis visar Nintendo upp några spel som drar nytta av deras Vitality Sensor.

Hur blir det med ett nytt Zelda, Pikmin och en Vitality Sensor som revolutionerar spelindustrin? Skeptikern i mig säger nej, inte ens lite troligt. Vi lär få en regelrätt utannonsering av det nya Zelda dock, och det kan var skäl nog att bli exalterad. Lite i alla fall.

Annonser

Etiketter: , , , , , ,

2 svar to “Förtitt 2010: The big N”

  1. Farbror Atlas Says:

    Ser med stort intresse fram emot Nintendos släpp i år. Håller med om att 2009 var ett riktigt skitår med New Super Mario Bros Wii som enda undantag. Om SMG2, Metroid och ett nytt Zelda alla klämmer sig in den här sidan årsskiftet kan det mycket väl bli ett Nintendoår att minnas.

  2. Andreas Berg Says:

    För mig, och nu ska jag vara helt ärlig, skulle ett helt nytt Pikmin i klass med Pikmin 2 vara tillräckligt för att få mig glömma allt vad SMG2, nytt Metroid eller till och med nytt Zelda heter. Men får jag allt det andra kan jag väl leva utan ett Pikmin 3. Kanske.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: