Bowling for Elfs and Zombies

Steam har, som bekant, stor rea under julen och i denna rea kan hittas allt från billiga storspel till extremt billiga småspel. Elf Bowling: Hawaiian Vacation och Zombie Bowl-O-Rama tillhör de senare, som för en ynka euro styck kan bli dina. Och de handlar, precis som det låter, om bowling med alv (av trädgårdstomte-typen)- och zombie-tema.

Spelen har mycket gemensamt; det är bowling med power-ups och båda kontrolleras med hjälp av musen. De är busenkla att komma igång med och utmaningen att slå en strike ligger aldrig direkt i att få till ett bra kast, utan att få till ett bra kast och samtidigt undvika farorna som din motståndare slänger ut på planen. Skillnaderna uppstår i form av käglorna; trädgårdstomte-alver eller zombier. Efter eget tycke och smak.

Elf Bowling: Hawaiian Vacation.

Vill man utstå en kavalkad av one-liners och Internet-memes har tomtenissarna i badshorts och solglasögon en hel del att bjuda på. Allt från spontana ”Show me the money” till ”Leeroy Jenkins!” och ”Chocolate Rain”. Finns det något uttryck som har tjatats ut på Internet till förbannelsen så kommer någon av de skäggprydda kortisarna att slänga ur sig det. Jag väntar dock fortfarande på ett tvåstavigt förvånat uttryck om galenskap, men känner jag filurerna med röda mössor rätt vid det här laget dröjer det nog inte länge. Zombierna är lite mer enkelspåriga. Hjärnor, utspridda stön och ja, inte så mycket mer faktiskt, är vad deras vokabulär utgörs av. Istället är det riviga gitarr-riff vid en strike som utgör den mest framstående ljudbilden i det andra av de två spelen.

Men det stora nöjet, eller det enda egentliga nöjet, i spelen är de olika power-upsen man får. Titt som tätt dyker små symboler upp på bowlingbanan och plockar man dessa får man antingen något som kan användas för att öka ens egna chanser att slå en strike, eller försämra sin moståndares att göra detsamma. Många av dessa återkommer i båda spelen med bara lite tematisk variation. Allt från en hjärna som går sönder vid kollision med käglorna (zombier i det fallet) till sköldar som ger tomtenissealv-filurerna större motståndskraft mot det ankommande bowlingklotet.

Zombie Bowl-O-Rama

Såväl Elf Bowling: Hawaiian Vacation som Zombie Bowl-O-Rama bjuder på samma typ av underhållning. Det handlar om ett lättsamt sätt att fördriva tiden och samtidigt få sig en gnutta dos humor serverad. Valet, om ett sådant uppstår, mellan vilket av spelen som känns mer intressant handlar mestadels om vad man föredrar. Semestrande pysslingar eller hjärntuggande kadaver. Vilket föredrar du?

Uppdatering: Elf Bowling: Hawaiian Vacation för 1 euro var begränsat till igår och kostar nu 5 euro.

Annonser

Etiketter: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: