Ostbågar i World of Warcraft

Jag vet att det finns ni som inte spelar World of Warcraft därute. Jag tänker på er också. Förstår att även ni har känslor. Så därför kommer här lite bakgrundshistoria för att hjälpa er att komma in i rätt stämning för händelserna som kommer att följa. Ni som spelar World of Warcraft och absolut inte vill ha spoilers om vad som händer efter Icecrown Citadels fjärde boss har stupat, ni kan skippa detta inlägg och förbli oförstående om vad ostbågar har med World of Warcraft att göra. Så det så.

I Warcraft-universumet finns en karaktär vid namn Arthas, som introducerades i Warcraft 3, som efter några snedsteg lyckas sammansvetsas med ett ondskefullt väsen vid namn Lich King. I rollen som Lich King begår Arthas en herrans massa elakheter genom att väcka de döda och förslava dem till soldater i sin armé. Från sitt slott i kontinenten Northrend skickar han ut sina arméer av zombies och andra elaka filurer för att attackera de stackars anhängarna av Horde och Alliance (två stora faktioner som ligger i krig med varandra bland annat på grund av att människor inte gillar orcer, och vice versa).

Nog om det. När Horde och Alliance tillsammans beslutar sig för att stega in i Northrend för att störta Arthas hamnar de i alla fall efter ett tag vid hans port in till Icecrown (området där hans slott finns). Vid stridigheterna vid porten stupar flera av Alliance och Hordes tappra krigare och en av dessa är Dranosh Saurfang (en hjältemodig orc).

Deathbringer Saurfang

Vi spolar fram bandet och hamnar inne i Arthas, Lich Kungen ni vet, boning och vid en strid mot före detta Saurfang som numera går under namnet _Deathbringer_ Saurfang efter att ha blivit återuppstånden från de döda av Arthas och numera är en odöd sate som ingen tycker om. Förutom Arthas själv kanske. Vi tappra krigare för Alliance (som är faktionen jag och mitt guild Viri Fortuitus slåss för) besegrar i alla fall den onde Deathfang Saurfang och vid hans död teleporteras kungen av Alliance, Varian Wrynn, och hans följeslagare och tillika ärkemagiker Jaina Proudmoore in till området där striden precis tagit plats. I samband med dessa dyker även den forne Saurfangs fader upp för att hämta sin döde (och inte längre odöde) sons kropp. Lite tjabbel uppstår bland de inblandade men Varian Wrynn, kungen av Alliance, låter Saurfang den äldre hämta sin sons kropp och ge den tappre krigaren en riktig begravning.

Och det är nu det blir riktigt spännande. Efter att Horde-gänget har lämnat stället brister Jaina ut i gråt. Wrynn frågar sin kamrat varför hon gråter, varpå Jaina svarar snyftande:

– I’m just so proud of my king.

Inte ens Cheesedoodles har något emot Jaina i det här fallet. För mycket ostigare än så blir det inte.

Jaina "Cheesedoodle" Proudmoore

Annonser

Etiketter: , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: