Udda licensspel

Spel gjorda på licenser är vardagsmat i branschen. Det släpps inte en blockbuster-film utan att ett spel baserat på filmen dyker upp i samband med premiären. Men bland alla storfilms-licenser finns även lite mer udda licensspel, som inte riktigt följer mallen ”stor film, medföljande spel”. I den här bloggserien ska jag leta reda på de mer eller mindre udda licensspelen och granska dem under luppen.

Spelen jag söker är framförallt på licenser som inte känns lika självklara som det senaste från Hollywood. Det kan röra sig om att licenserna som sådana är mer eller mindre unika i spelsammanhang eller att licensen används på ett sätt som inte känns helt självklart. Målet är att hitta spelen som inte följer den direkta mallen, och analysera resultatet av ett mer unikt licensspel.

Först ut är ett spel som använder sig av en något udda licens. Smarties Meltdown är något så ovanligt som ett spel baserat på ett godisvarumärke. Det finns fler exempel, vissa kanske minns reklam-spelet Patrik Pollys Swooshball Challenge (som vi kanske återkommer till), men de är långt ifrån många. I Smarties Meltdown ska man i rollen av en blå smarties besegra onda Dr. Soursweet och rädda Smarties-fabriken. Resultatet av noggrann speltestning och analys kommer på onsdag.

Annonser

Etiketter: ,

4 svar to “Udda licensspel”

 1. Gustav Says:

  Cool Spot är lite av ett oväntat licensspel. Ett oväntat bra licensspel dessutom.

 2. Lars Says:

  Cool Spot älskade jag på den tiden då det spelades vill jag minnas, hur bra plattformsspel som helst.

 3. Andreas Berg Says:

  Ja! Cool Spot är ju en klassiker, finns på VC om jag inte minns fel så det spelet får vi nog klämma in i bloggserien också 😀 Tack för påminnelsen!

 4. Martin Lindell Says:

  Hehe, Patrick Polly-spelet har jag. Utvecklades av nedlagda UDS. Minns inte hur pass roligt det var, minns bara att det var simpelt upplägg. Hur har det? Köpte man fyra eller fem påsar Polly och sedan skickade in streckkoden? För övrigt saknar jag vissa sådana reklamfigurer, Patrick Polly borde de gräva upp igen och låta göra comeback.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: